Zöldborsókrémleves
Szereted a krémleveseket? Akkor itt egy nagyon finom példa rá. Nem csak, hogy finom de egészséges is! Akár egy ebédnek desszerttel, de akár egy vacsorának is remek ötlet.

HOZZÁVALÓK
- 250 g (fagyasztott) zöldborsó
- 1 kisebb krumpli (100 g) (felkockázva)
- 30 g friss gyömbér (lereszelve)
- 2 fokhagyma (felkockázva)
- 1 vöröshagyma (negyedekbe vágva)
- 200 ml növényi tejszín (rice cuisine)
- Fűszerek: tárkony, szerecsendió, kurkuma, őrölt bors
ELKÉSZÍTÉS
- A hozzávalókat egybeöntöm, felengedem kb 1 liter hidegvízzel és felforralom. Addig főzöm míg át nem puhultak (kb 15-20 perc).
- Ha puhák, akkor összeturmixolom az egészet botmixerrel.
- Visszateszem a tűzre és felforralom növényi tejszínnel.