Vegetáriánus töltött paprika
Hallottál már hús nélküli töltött paprikáról? Szereted ezt az ételt, de nem fogyasztasz húst, vagy csak eleged van a nehéz ételekből? Akkor itt egy növényi változata ennek a magyar ételnek és legalább ugyanolyan finom, mint a húsos társa, sőt szerintem finomabb! Próbáljátok kis egy forró kamillateával.

HOZZÁVALÓK
- 180 g száraz vörösbab
- 100 g barna rizs
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 1 tojás
- Fűszerek: fokhagymapor, majoranna, őrölt fekete bors, cayenne bors
- 6 TV paprika
- Olívapogácsa olaj
- 3 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- 3-4 evőkanál paradicsompüré
- 1 liter hideg víz
- Gyömbérpor
- 1 kiskanál piros paprika
ELKÉSZÍTÉS
- A vörösbabot előző este beáztatom, majd puhára főzöm.
- A barna rizst kifőzöm natúr, sótlan vízben.
- A hagymákat felaprítom és fedő alatt megpárolom, míg el nem kezd színeződni.
- A rizst, a tojást, a fűszereket, a hagymát és az összeturmixolt babot összekeverem.
- Közben felteszem a lisztet az olíva olajon pirítani, kb 3-4 múlva leveszem a tűzről és megszórom piros paprikával, majd felöntöm a hideg vízzel. Felforralom, közben belekeverem a paradicsompürét és a gyömbérport, török rá borsot.
- A paprikákat kicsumázom és megtöltöm őket a babmasszával, maradni fog egy gombócnyi, ahhoz keverek teljeskiőrlésű lisztet, hogy összefogja és ezeket kifőzöm forró vízben (kb 10 perc forrástól).
- A paprikát és a gombócot leöntöm a paradicsom szósszal és törött borssal tálalom.