Vegetáriánus töltött paprika

Hallottál már hús nélküli töltött paprikáról? Szereted ezt az ételt, de nem fogyasztasz húst, vagy csak eleged van a nehéz ételekből? Akkor itt egy növényi változata ennek a magyar ételnek és legalább ugyanolyan finom, mint a húsos társa, sőt szerintem finomabb! Próbáljátok kis egy forró kamillateával.


HOZZÁVALÓK

  • 180 g száraz vörösbab
  • 100 g barna rizs
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • Fűszerek: fokhagymapor, majoranna, őrölt fekete bors, cayenne bors
  • 6 TV paprika
  • Olívapogácsa olaj
  • 3 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 3-4 evőkanál paradicsompüré
  • 1 liter hideg víz
  • Gyömbérpor
  • 1 kiskanál piros paprika

ELKÉSZÍTÉS

  1. A vörösbabot előző este beáztatom, majd puhára főzöm.
  2. A barna rizst kifőzöm natúr, sótlan vízben.
  3. A hagymákat felaprítom és fedő alatt megpárolom, míg el nem kezd színeződni.
  4. A rizst, a tojást, a fűszereket, a hagymát és az összeturmixolt babot összekeverem.
  5. Közben felteszem a lisztet az olíva olajon pirítani, kb 3-4 múlva leveszem a tűzről és megszórom piros paprikával, majd felöntöm a hideg vízzel. Felforralom, közben belekeverem a paradicsompürét és a gyömbérport, török rá borsot.
  6. A paprikákat kicsumázom és megtöltöm őket a babmasszával, maradni fog egy gombócnyi, ahhoz keverek teljeskiőrlésű lisztet, hogy összefogja és ezeket kifőzöm forró vízben (kb 10 perc forrástól).
  7. A paprikát és a gombócot leöntöm a paradicsom szósszal és törött borssal tálalom.

JÓ ÉTVÁGYAT!

MissBiaaKitchen
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el