Tojásleves zöldségekkel

Magyarországon ki ne ismerné a tojáslevest? Ez a menza alapja, gyors egyszerű és finom, egy igazi nagymama recept. És még finomabb zsemlekockával, ugye? De mi lenne ha egészségesebbé varázsolnánk ezt a finom menzalevest? Elárulom hogyan. Ha pedig éhes vagy, akkor ajánlom mellé a palacsintát, amit szintén megtalálsz a receptjeim közt. Vágjunk is bele.


HOZZÁVALÓK

  • 3-4 evőkanál olívaolaj 
  • 2 evőkanál teljeskiőrlésű liszt
  • 1 kiskanál őrölt kömény
  • 1 kiskanál piros paprika
  • bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 babérlevél
  • Mexikói zöldségkeverék (kb 150 g)

ELKÉSZÍTÉS

  1. Az olajat felhevítem és ráteszem a lisztet. Miközben pirul rádobom a 3 gerezd fokhagymát.
  2. Pirítom további 2 percig és lehúzva a tűzről rászórom a borsot, a köményt és a piros paprikát.
  3. Felöntöm annyi hidegvízzel amennyi levest szeretnék, én másfél liternyit öntöttem rá kb.
  4. Beleteszem a vöröshagymát és a babérleveleket és fedő alatt felforralom. Forrástól számítva főzöm kb 10-15 percet, hogy a hagyma íze belefőjön.
  5. Végül 4 tojást habverővel összekeverek és a levesbe öntöm lassan, közben habverővel keverem a tetején, hogy jól eloszlódjon.
  6. Felforralom újra és kész.
  7. Zsemlekocka helyett serpenyőben kevés olívaolajon és pici vízzel párolj meg mexikói zöldségkeveréket és tálald külön egy kis tálban.

JÓ ÉTVÁGYAT!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el