Tojásleves zöldségekkel
Magyarországon ki ne ismerné a tojáslevest? Ez a menza alapja, gyors egyszerű és finom, egy igazi nagymama recept. És még finomabb zsemlekockával, ugye? De mi lenne ha egészségesebbé varázsolnánk ezt a finom menzalevest? Elárulom hogyan. Ha pedig éhes vagy, akkor ajánlom mellé a palacsintát, amit szintén megtalálsz a receptjeim közt. Vágjunk is bele.

HOZZÁVALÓK
- 3-4 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál teljeskiőrlésű liszt
- 1 kiskanál őrölt kömény
- 1 kiskanál piros paprika
- bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 babérlevél
- Mexikói zöldségkeverék (kb 150 g)
ELKÉSZÍTÉS
- Az olajat felhevítem és ráteszem a lisztet. Miközben pirul rádobom a 3 gerezd fokhagymát.
- Pirítom további 2 percig és lehúzva a tűzről rászórom a borsot, a köményt és a piros paprikát.
- Felöntöm annyi hidegvízzel amennyi levest szeretnék, én másfél liternyit öntöttem rá kb.
- Beleteszem a vöröshagymát és a babérleveleket és fedő alatt felforralom. Forrástól számítva főzöm kb 10-15 percet, hogy a hagyma íze belefőjön.
- Végül 4 tojást habverővel összekeverek és a levesbe öntöm lassan, közben habverővel keverem a tetején, hogy jól eloszlódjon.
- Felforralom újra és kész.
- Zsemlekocka helyett serpenyőben kevés olívaolajon és pici vízzel párolj meg mexikói zöldségkeveréket és tálald külön egy kis tálban.