Tepsis burgonya
A rakott krumpli és tepsis krumpli között az a különbség, hogy míg a rakott krumpliban rétegezzük a burgonyát, tojást, hagymát és a többi hozzávalót (ha van), a tepsis krumplinál a hozzávalókat egy tálban összekeverjük és majd csak ezt a keveréket öntjük bele a tepsibe és sütjük meg az egytálételt. Sokan raknak kolbászt vagy virslit a rakott vagy tepsis krumpliba, de én most hoztam egy kis vegetáriánus verziót kiegészítve egy s mással. Tálaljuk egy relaxing kamilla teával.

HOZZÁVALÓK
- 12 szem közepes burgonya
- 3 tojás
- 1 paradicsom
- 1 tvpaprika
- 1 fej lilahagyma
- 2 szál újhagyma
- 3 szál petrezselyem
- 10 evőkanál joghurt
- 100 ml cukrozatlan kókusztej
- Olívaolaj
- Fűszerek: 1 kiskanál piros paprika, őrölt kömény, őrölt bors, kevés gyömbérpor
ELKÉSZÍTÉS
- A burgonyákat megpucolom és egészben kifőzöm fedő alatt. (kb 20 perc forrástól)
- A tojásokat is kifőzöm (kb 10-15 perc)
- Amíg ezek főnek, felszeletelem a többi hozzávalót, a paradicsomot, a paprikát, a lilahagymát, az újhagymát és a petrezselymet pedig felaprítom.
- Ezután a joghurt összekeverem a kókusztejjel.
- Mikor a burgonya és a tojás megfőtt, leszűröm őket, a burgonyát felszeletelem, majd a tojást tojásszeletelővel szintén szeletekre vágom.
- Beleöntöm egy tálba az összes felszeletelt hozzávalót, adok hozzá egy kevés olívaolajat, majd befűszerezem és összekeverem.
- Jöhet a tepsi. Kikenem vajjal. A burgonyakeveréket beleöntöm és jöhet rá a kókusztejes joghurt.
- A tetejére lehet tenni fokhagyma gerezdet, ha valaki szereti sütve a fokhagymát.
- A sütőt előmelegítem 200 fokra (nem légkeveréses) kb 10 percig.
- Sütöm az ételt kb 20-25 percig, míg a teteje nem kezd barnulni.