Tejszínes karfiolleves

Egy forró krémes karfiolleves mindig jól jön. Főleg, hogy a karfiol egy szuperzöldség, tele vitaminokkal és gyulladásgátló szerepet is játszik. Támogassuk a szervezünket úgy, hogy közben gasztro élményben is részünk van.


HOZZÁVALÓK

  • Olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 közepes gerezd fokhagyma
  • 6 kisebb sárgarépa
  • Fél fehérrépa
  • Negyed zellergyökér
  • Egy szál póréhagyma
  • Fél kaliforniai paprika
  • Egy fej karfiol
  • Fűszerek: pirospaprika, bors, cayenne bors, gyömbérpor, fűszerkömény
  • 1 burgonya
  • Pár szál petrezselyemzöld
  • 1 Rice növényi főzőkrém
  • 1 kanál zabliszt

ELKÉSZÍTÉS

  1. A vöröshagymát felkockázom és egy fazékban olívaolajon párolni kezdem.
  2. Mikor már kezd barnulni, rádobom a lereszelt fokhagymákat és közben megpucolt, majd felnegyedelt sárgarépát.
  3. Megszórom 1 kiskanál pirospaprikával és egy pici vízzel azonnal felöntöm, hogy le ne égjen a fokhagyma, se a pirospaprika. Fedő alatt párolom.
  4. Közben folyamatosan pucolom hozzá a többi zöldséget és adom hozzá egyenként (felnegyedelt fehérrépa, felkockázott zellergyökér, félbe vágott póréhagyma, felkockázott kaliforniai paprika, rózsáira szedett karfiol).
  5. Miután mindent hozzáadtam, befűszerezem (cayenne bors, bors, gyömbérpor, fűszerkömény), majd felöntöm annyi hideg vízzel, amennyi levest szeretnék (kb 1.5 liter).
  6. Mikor felforr, hozzáadom a burgonyát felkockázva és a petrezselyemzöldet. 
  7. Mikor minden megfőtt (kb 15-20 perc), a növényi krémbe elkeverek 1 kanál zablisztet és hozzáöntöm a leveshez.
  8. Mikor felforrt kész is!

JÓ ÉTVÁGYAT!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el