Tejszínes karfiolleves
Egy forró krémes karfiolleves mindig jól jön. Főleg, hogy a karfiol egy szuperzöldség, tele vitaminokkal és gyulladásgátló szerepet is játszik. Támogassuk a szervezünket úgy, hogy közben gasztro élményben is részünk van.

HOZZÁVALÓK
- Olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 4 közepes gerezd fokhagyma
- 6 kisebb sárgarépa
- Fél fehérrépa
- Negyed zellergyökér
- Egy szál póréhagyma
- Fél kaliforniai paprika
- Egy fej karfiol
- Fűszerek: pirospaprika, bors, cayenne bors, gyömbérpor, fűszerkömény
- 1 burgonya
- Pár szál petrezselyemzöld
- 1 Rice növényi főzőkrém
- 1 kanál zabliszt
ELKÉSZÍTÉS
- A vöröshagymát felkockázom és egy fazékban olívaolajon párolni kezdem.
- Mikor már kezd barnulni, rádobom a lereszelt fokhagymákat és közben megpucolt, majd felnegyedelt sárgarépát.
- Megszórom 1 kiskanál pirospaprikával és egy pici vízzel azonnal felöntöm, hogy le ne égjen a fokhagyma, se a pirospaprika. Fedő alatt párolom.
- Közben folyamatosan pucolom hozzá a többi zöldséget és adom hozzá egyenként (felnegyedelt fehérrépa, felkockázott zellergyökér, félbe vágott póréhagyma, felkockázott kaliforniai paprika, rózsáira szedett karfiol).
- Miután mindent hozzáadtam, befűszerezem (cayenne bors, bors, gyömbérpor, fűszerkömény), majd felöntöm annyi hideg vízzel, amennyi levest szeretnék (kb 1.5 liter).
- Mikor felforr, hozzáadom a burgonyát felkockázva és a petrezselyemzöldet.
- Mikor minden megfőtt (kb 15-20 perc), a növényi krémbe elkeverek 1 kanál zablisztet és hozzáöntöm a leveshez.
- Mikor felforrt kész is!