Tejszínes gombaragu
Hoztam egy kis különlegességet nektek. A gomba sokféleképp finom, de a tejszínes verziója talán a legjobb. Mit tegyünk egy gombaraguba? Mindent! Hogy minél ízletesebb legyen. Na jó csak módjával. Figyeljetek megmutatom:

HOZZÁVALÓK
- 200 g barna rizs
- 500 g csiperkegomba (kisebb)
- 2 vöröshagyma
- 1 fokhagyma
- 1 kaliforniai paprika
- 1 hegyes erős paprika
- 250 ml növényi tejszín
- Fűszerek: petrezselyem, őrölt bors, fokhagymapor, 3 kiskanál pirospaprika, chilipor, gyömbérpor
ELKÉSZÍTÉS
- A vöröshagymát félbe vágom, majd elnegyedelem.
- A gombát megpucolom és felszeletelem.
- A kaliforniai paprikát kisebb kockákba, a hegyes erőst karikákra vágom.
- Ezeket mind egy serpenyőbe teszem és olívaolajon párolni kezdem fedő alatt. Öntök alá vizet, kb a serpenyő feléig érjen (kb 200 ml) és befűszerezem és a fokhagymát is hozzáadom egészben.
- Kb 10 percig magas lángon főzöm őket, majd a fedőt leveszem és elfőzöm a vizet róla.
- Mikor már csak pici víz van az alján, felöntöm a tejszínnel és összeforralom.