Tejszínes gombaragu

Hoztam egy kis különlegességet nektek. A gomba sokféleképp finom, de a tejszínes verziója talán a legjobb. Mit tegyünk egy gombaraguba? Mindent! Hogy minél ízletesebb legyen. Na jó csak módjával. Figyeljetek megmutatom:


HOZZÁVALÓK

  • 200 g barna rizs
  • 500 g csiperkegomba (kisebb)
  • 2 vöröshagyma
  • 1 fokhagyma
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 hegyes erős paprika
  • 250 ml növényi tejszín
  • Fűszerek: petrezselyem, őrölt bors, fokhagymapor, 3 kiskanál pirospaprika, chilipor, gyömbérpor

ELKÉSZÍTÉS

  1. A vöröshagymát félbe vágom, majd elnegyedelem.
  2. A gombát megpucolom és felszeletelem.
  3. A kaliforniai paprikát kisebb kockákba, a hegyes erőst karikákra vágom.
  4. Ezeket mind egy serpenyőbe teszem és olívaolajon párolni kezdem fedő alatt. Öntök alá vizet, kb a serpenyő feléig érjen (kb 200 ml) és befűszerezem és a fokhagymát is hozzáadom egészben.
  5. Kb 10 percig magas lángon főzöm őket, majd a fedőt leveszem és elfőzöm a vizet róla.
  6. Mikor már csak pici víz van az alján, felöntöm a tejszínnel és összeforralom.

JÓ ÉTVÁGYAT!

MissBiaaKitchen
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el