Tavaszi zöldségleves
Ha már itt a tavasz, együnk valami ahhoz méltót! Ajánlom ezt a levest egy vasárnapi ebédhez. Tele van zöldségekkel, emiatt egészséges és emellett szuper finom! Ehhez is fogyaszthatunk egy finom teát, mondjuk egy kamillatea tökéletes választás.
HOZZÁVALÓK
- 150 g francia zöldségkeverék (répa, krumpli, borsó)
- 150 g zöldborsó
- 1 nagyobb répa
- 1 nagyobb krumpli
- 1 közepes hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1.5 l víz
- 3 kiskanál paradicsompüré
- Fűszerek: őrölt bors, cayenne bors, fokhagyma granulátum, őrölt kömény, kurkuma, szerecsendió, 2 kiskanál pirospaprika
ELKÉSZÍTÉS
1. A zöldségmixet és a borsót odateszem párolni (pomace) olívaolajon.
2. Közben a répát és krumplit megpucolom, a répát felkarikázom és félbevágom, a krumplit felkockázom. A hagymát 4 felé vágom cikkelyekbe, a fokhagymát egészben hagyom.
3. A hagyma, a répa és fokhagyma mehet is rá a zöldségekre és párolom tovább. Kb 15-20 perc párolás utána rászórom a fűszereket.
4. Még párolom 5 percig kb, hogy az íze belefőjön majd felöntöm vízzel, 8-as fokozaton felforralom.
5. Mikor felforrt beleteszem a krumplit is. Főzöm 5-ös fokozaton kb 15-20 percig és ha minden megpuhult kész.