Tavaszi zöldségleves

Ha már itt a tavasz, együnk valami ahhoz méltót! Ajánlom ezt a levest egy vasárnapi ebédhez. Tele van zöldségekkel, emiatt egészséges és emellett szuper finom! Ehhez is fogyaszthatunk egy finom teát, mondjuk egy kamillatea tökéletes választás.


HOZZÁVALÓK

  • 150 g francia zöldségkeverék (répa, krumpli, borsó)
  • 150 g zöldborsó
  • 1 nagyobb répa
  • 1 nagyobb krumpli
  • 1 közepes hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1.5 l víz
  • 3 kiskanál paradicsompüré
  • Fűszerek: őrölt bors, cayenne bors, fokhagyma granulátum, őrölt kömény, kurkuma, szerecsendió, 2 kiskanál pirospaprika

ELKÉSZÍTÉS

1. A zöldségmixet és a borsót odateszem párolni (pomace) olívaolajon.

2. Közben a répát és krumplit megpucolom, a répát felkarikázom és félbevágom, a krumplit felkockázom. A hagymát 4 felé vágom cikkelyekbe, a fokhagymát egészben hagyom. 

3. A hagyma, a répa és fokhagyma mehet is rá a zöldségekre és párolom tovább. Kb 15-20 perc párolás utána rászórom a fűszereket. 

4. Még párolom 5 percig kb, hogy az íze belefőjön majd felöntöm vízzel, 8-as fokozaton felforralom. 

5. Mikor felforrt beleteszem a krumplit is. Főzöm 5-ös fokozaton kb 15-20 percig és ha minden megpuhult kész.


JÓ ÉTVÁGYAT!

MissBiaaKitchen
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el