Serpenyős zöldségek

A magyar konyhában nem igazán ismert olyan zöldséget enni főételnek, amik ráadásul félig nyersek és ropognak. Viszont valójában sokkal több rostot tartalmaz egy olyan zöldség, ami nincs szétfőzve vagy túlpárolva. Az ötletet a kínai konyhából loptam, ahol alig főzik meg a zöldségeket. Ilyen ez a recept is, de ígérem, nagyon finom lesz. Fehér rizzsel vagy barna rizzsel is tálalhatod egy kis menta teával kísérőnek.


HOZZÁVALÓK

  • 1 fej karfiol
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 2 sárgarépa
  • Fűszerek: őrölt bors, őrölt kömény, kurkuma, bazsalikom, chilis fűszerkeverék vagy sima chili
  • olíva olaj

ELKÉSZÍTÉS

  1. Olívaolajon elkezdem pirítani a két egészben lévő fokhagyma gerezdet (7-es fokozat).
  2. Közben a karfiolt rózsáira szedem és megmosom majd mehet rá a fokhagymára. Fedő alatt puhítom.
  3. A sárgarépát megpucolom és felkarikázom, majd hozzáadom a piruló wokhoz.
  4. A lilahagymákat felnegyedelem, a paprikát felkockázom és ezeket is rádobom a zöldségekre.
  5. Befűszerezem és pici vízzel felöntöm (max fél dl) csak hogy ne égjen oda.
  6. 6-os fokozaton párolom kb 15 percet fedő alatt. Addig előkészítem a rizst kifőzéshez.
  7. Amikor már elfőtte a vizet 8-as fokozaton lesütöm, és felkeverem, majd mikor már lesült picit még hagyom fedő nélkül a tűzön (6-os fokozat).

JÓ ÉTVÁGYAT!

MissBiaaKitchen
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el