Paradicsomos káposzta

Egy egyszerű magyar menza kaja receptjét osztom meg veletek egy kicsit átalakítva. Én alapvetően só nélkül főzöm, és mikor kész van, akkor a tányérba kiszedett adaghoz adok hozzá minimális sót, ezzel is kikerülve a túl sok só fogyasztását, hisz mint tudjátok, az megárt az egészségnek. Csak egyszerű alapanyagokat használok a készítéséhez, többek között zablisztet a rántáshoz! 


HOZZÁVALÓK

  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 nagy fej káposzta fele
  • Fél üveg paradicsom püré (kb 150-200 ml)
  • Rántáshoz: olíva olaj, 2 evőkanál zabliszt, 1 kiskanál piros paprika, hideg víz
  • Fűszerek: bors, füstölt piros paprika, őrölt kömény

ELKÉSZÍTÉS

  1. A káposztát felszeletelem és egy nagy fazékba teszem.
  2. A hagymát felaprítom és a tetejére dobom, felengedem annyi vízzel őket, hogy 3/4-ig ellepje.
  3. Szórok rá borsot (kb 1 kiskanál), füstölt piros paprikát (kb 1 kiskanál) és őrölt köményt (fél kiskanál).
  4. Fedő alatt összeforralom és forrástól számítva főzöm kb 15 percig.
  5. Közben elkészítem a rántást. Az olívaolajon megpirítom picit a zablisztet, majd lehúzom a tűzről és ráteszem a piros paprikát. Elkeverem és öntök hozzá HIDEG vizet.
  6. A káposzta levéből adok a rántáshoz, habverővel elkeverem, hogy ne legyen csomós és hozzáöntöm a paradicsom pürét. 
  7. A paradicsomos rántást a káposztához öntöm és összeforralom.

JÓ ÉTVÁGYAT!

MissBiaaKitchen
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el