Paradicsomos káposzta
Egy egyszerű magyar menza kaja receptjét osztom meg veletek egy kicsit átalakítva. Én alapvetően só nélkül főzöm, és mikor kész van, akkor a tányérba kiszedett adaghoz adok hozzá minimális sót, ezzel is kikerülve a túl sok só fogyasztását, hisz mint tudjátok, az megárt az egészségnek. Csak egyszerű alapanyagokat használok a készítéséhez, többek között zablisztet a rántáshoz!

HOZZÁVALÓK
- 1 nagy fej hagyma
- 1 nagy fej káposzta fele
- Fél üveg paradicsom püré (kb 150-200 ml)
- Rántáshoz: olíva olaj, 2 evőkanál zabliszt, 1 kiskanál piros paprika, hideg víz
- Fűszerek: bors, füstölt piros paprika, őrölt kömény
ELKÉSZÍTÉS
- A káposztát felszeletelem és egy nagy fazékba teszem.
- A hagymát felaprítom és a tetejére dobom, felengedem annyi vízzel őket, hogy 3/4-ig ellepje.
- Szórok rá borsot (kb 1 kiskanál), füstölt piros paprikát (kb 1 kiskanál) és őrölt köményt (fél kiskanál).
- Fedő alatt összeforralom és forrástól számítva főzöm kb 15 percig.
- Közben elkészítem a rántást. Az olívaolajon megpirítom picit a zablisztet, majd lehúzom a tűzről és ráteszem a piros paprikát. Elkeverem és öntök hozzá HIDEG vizet.
- A káposzta levéből adok a rántáshoz, habverővel elkeverem, hogy ne legyen csomós és hozzáöntöm a paradicsom pürét.
- A paradicsomos rántást a káposztához öntöm és összeforralom.