Paprikás gombatokány
Amikor anyukád elküld egy fotót arról, hogy mit főzött ebédre, ötletet nyersz belőle és elkészíted te is. Ismerős? Ez történt velem is és ebből született ez a gyors recept. Kóstoljátok meg, mert megéri és ráadásul kb fél óra alatt kész. Gyömbér teával és főtt rizzsel tálaltam.

HOZZÁVALÓK
- 1 fej vöröshagyma
- 500 g szeletelt gomba
- 1 kaliforniai paprika
- Fűszerek: bors, tárkony
- 1 friss chili
- 4-5 evőkanál natúr joghurt
- 1-2 evőkanál teljeskiőrlésű liszt
- Olívaolaj
ELKÉSZÍTÉS
- A vöröshagymát felkockázom és olívaolajon elkezdem fedő alatt párolni.
- Mikor már kezd barnulni rádobom a felkockázott kaliforniai paprikát és a felszeletelt chilit, plusz jöhet a gomba és egy pici víz.
- Kicsit párolom őket és mikor a gomba kezd összeesni, jöhetnek rá a fűszerek.
- Kb 10 percig főzöm fedő alatt, majd elfőzöm róla a vizet magas fokozaton fedő nélkül.
- Végül ráöntöm a liszttel összekevert joghurtot.
- Amint felforr és kicsit sűrű, készen is van.