Paprikás gombatokány

Amikor anyukád elküld egy fotót arról, hogy mit főzött ebédre, ötletet nyersz belőle és elkészíted te is. Ismerős? Ez történt velem is és ebből született ez a gyors recept. Kóstoljátok meg, mert megéri és ráadásul kb fél óra alatt kész. Gyömbér teával és főtt rizzsel tálaltam.


HOZZÁVALÓK

  • 1 fej vöröshagyma
  • 500 g szeletelt gomba
  • 1 kaliforniai paprika
  • Fűszerek: bors, tárkony
  • 1 friss chili
  • 4-5 evőkanál natúr joghurt
  • 1-2 evőkanál teljeskiőrlésű liszt
  • Olívaolaj

ELKÉSZÍTÉS

  1. A vöröshagymát felkockázom és olívaolajon elkezdem fedő alatt párolni. 
  2. Mikor már kezd barnulni rádobom a felkockázott kaliforniai paprikát és a felszeletelt chilit, plusz jöhet a gomba és egy pici víz.
  3. Kicsit párolom őket és mikor a gomba kezd összeesni, jöhetnek rá a fűszerek.
  4. Kb 10 percig főzöm fedő alatt, majd elfőzöm róla a vizet magas fokozaton fedő nélkül.
  5. Végül ráöntöm a liszttel összekevert joghurtot.
  6. Amint felforr és kicsit sűrű, készen is van.

JÓ ÉTVÁGYAT!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el