Modern sárgaborsófőzelék
Unod már a hétköznapi kaját? Viszont szereted a főzelékeket? Akkor íme egy általam kreált, modernesített sárgaborsófőzelék recept, amiben ígérem nem fogsz csalódni! Ráadásul felturbóztam egy sokak által nem igazán kedvelt zöldséggel, a kelbimbóval, de mivel a sárgaborsó íze dominál, ezért a kelbimbót alig érezni, mégis másabb ízt ad a főzelékünknek, ráadásul persze egészséges is. Próbáljátok ki egy kamilla-levendula teával egy napos délutánon!

HOZZÁVALÓK
- 200 g sárgaborsó
- 2 babérlevél
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 8 db kelbimbó
- 0.5 dl olívaolaj
- 3 kanál teljes kiőrlésű liszt
- 1 kiskanál piros paprika
- 1 kiskanál fokhagymapor
- Fűszerek: őrölt bors, gyömbér, kurkuma, őrölt kömény, szerencsendió
ELKÉSZÍTÉS
A sárgaborsót és a kelbimbókat odateszem főni a hagymákkal (fokhagyma szeletelve, vöröshagyma negyedelve), a babérlevelekkel és a fűszerekkel kb 1.5 liter vízben. Ezeket összefőzöm és közben az olajon megpirítom a lisztet (max 5 perc) majd a végén szórok rá pirospaprikát és fokhagymaport (már lehúzva a tűzről!). Ezután felöntöm hideg vízzel és habverővel elkeverem a lisztdarabkákat. Ezután összeturmixolom a sárgaborsófőzetet, de előbb kiveszem a babérleveleket. Majd felöntöm a rántással és összefőzöm. Török rá borsot díszítésként.
Párolt brokkolival tálalom.