Mexikói bableves

Mindenki ismeri a bablevest, ami a magyaroknál akár egy főételnek is beillik, de hogyan néz ki ez egy mexikóiasabb változatban? Alapvető kellék akkor a chili és a kukorica. Így készül az én mexikói bablevesem is, egy finom kamillateával, egy könnyű vacsorának is beillik.


HOZZÁVALÓK

  • 200 g száraz vörösbab
  • 3 babérlevél
  • kb 400 liter vörösbab víze
  • 200 g fagyasztott kukorica
  • Fűszerek: bors, 1 k.k pirospaprika, gyömbérpor, kurkuma, fokhagymapor, bazsalikom, oregánó, chili
  • 1 vöröshagyma
  • 2 fokhagyma
  • 1 paradicsom (leforrázva)
  • 4 k.k paradicsompüré
  • fél lime
  • 1 hegyeserős

ELKÉSZÍTÉS

  1. Kifőzöm a vörösbabot babérleveles vízben, leszűröm és félreteszek 400 ml-t a levéből.
  2. A hagymát felaprítom, olíva olajon megpárolom, jöhet rá a reszelt fokhagyma, fél perc pirítás, pici vizet rá, majd jöhet a pirospaprika.
  3. A vörösbabot, a kukoricát ráteszem és felöntöm a bablével. Jöhetnek a fűszerek.
  4. Felforralom és közben beleteszem a felkockázott paradicsomot.
  5. Végül beleteszem a paradicsompürét, összeforralom és tálalom.
  6. Díszítésképp jöhet rá a felkarikázott hegyeserős és locsolunk bele egy kis lime-ot.

Jó étvágyat!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el