Mexikói bableves
Mindenki ismeri a bablevest, ami a magyaroknál akár egy főételnek is beillik, de hogyan néz ki ez egy mexikóiasabb változatban? Alapvető kellék akkor a chili és a kukorica. Így készül az én mexikói bablevesem is, egy finom kamillateával, egy könnyű vacsorának is beillik.

HOZZÁVALÓK
- 200 g száraz vörösbab
- 3 babérlevél
- kb 400 liter vörösbab víze
- 200 g fagyasztott kukorica
- Fűszerek: bors, 1 k.k pirospaprika, gyömbérpor, kurkuma, fokhagymapor, bazsalikom, oregánó, chili
- 1 vöröshagyma
- 2 fokhagyma
- 1 paradicsom (leforrázva)
- 4 k.k paradicsompüré
- fél lime
- 1 hegyeserős
ELKÉSZÍTÉS
- Kifőzöm a vörösbabot babérleveles vízben, leszűröm és félreteszek 400 ml-t a levéből.
- A hagymát felaprítom, olíva olajon megpárolom, jöhet rá a reszelt fokhagyma, fél perc pirítás, pici vizet rá, majd jöhet a pirospaprika.
- A vörösbabot, a kukoricát ráteszem és felöntöm a bablével. Jöhetnek a fűszerek.
- Felforralom és közben beleteszem a felkockázott paradicsomot.
- Végül beleteszem a paradicsompürét, összeforralom és tálalom.
- Díszítésképp jöhet rá a felkarikázott hegyeserős és locsolunk bele egy kis lime-ot.