Lencseragu paradicsomos mártásban

Ez az étel egy igazán különleges ízvilágot nyújt. Elrepít bennünket Marokkóba, éppen ezért mentateával ajánlom! Ha egy kis újdonságra vágysz, amit elkészíteni is egyszerű, akkor ezt bátran ajánlom.


HOZZÁVALÓK

  • 200 g lencse
  • 3 babérlevél
  • Őrölt fekete bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • 250 g felhígított üveges sűrített paradicsom
  • 1 szárított chili (lehet tasakos is)
  • Fél citrom facsart leve
  • Fűszerek: gyömbér, fekete bors, fokhagyma granulátum, kurkuma, római kömény

ELKÉSZÍTÉS

  1. A lencsét odateszem főni (forrásban lévő vízbe), beleteszem a babérleveleket és egy kis borsot szórok rá. Addig főzöm, míg a lencse meg nem puhul (nem kell szétfőzni és beáztatni sem), ez kb. 20 percet vesz igénybe.
  2. Közben a paradicsomot leforrázom és megpucolom, majd felvágom kockákra és kicsit összeturmixolom botmixerrel. 
  3. A hagymát félbevágom, felszeletelem (nem kell kockázni) és olíva olajon megpárolom. 
  4. Mikor a hagyma már átpuhult, mehet rá a leszűrt lencse, amit lecsöpögtetés közben meglocsoltam a citromlével. Jöhetnek a fűszerek és a chili. 
  5. Pár percig hagyom és mehet is rá az összeturmixolt paradicsommassza és a sűrített paradicsom. 
  6. Összeforralom és megsózom.
  7. Az ételt felnegyedelt sárgarépákkal és magvakkal tálalom, esetleg mehet rá reszelt sajt is.

JÓ ÉTVÁGYAT!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el