Joghurtos gombapaprikás

A tejfölös gombás húst szerintem a legtöbb magyar ismeri. Én gyerekkoromban mindig spagettivel ettem. Ezennel kitaláltam egy egészségesebb formáját is ennek a finom ételnek. Elhagytam a húst és a telfölt joghurttal helyettesítettem. Íme az én változatom.


HOZZÁVALÓK

  • 500 g gomba
  • olíva olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • Fűszerek: 2 kk. pirospaprika, bors, cayenne bors, majoranna, 2 babérlevél, őrölt fűszerkömény, fokhagymapor
  • 150 g joghurt
  • kevés liszt
  • 200 g barna bulgur

ELKÉSZÍTÉS

  1. A gombát megpucolom, a bulgurt odateszem főni.
  2. A vöröshagymát felaprítom, fedő alatt elkezdem párolni.
  3. Ráteszem a szeletelt gombát, a fűszereket és felöntöm vízzel (kb. 100-150 ml - hogy félig ellepje)
  4. Főzöm fedő alatt 8-as fokozaton 10 percig, majd fedő nélkül míg el nem fő a víz.
  5. A joghurtot összekeverem liszttel és ráöntöm, majd összefőzöm.

JÓ ÉTVÁGYAT!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el