Joghurtos gombapaprikás
A tejfölös gombás húst szerintem a legtöbb magyar ismeri. Én gyerekkoromban mindig spagettivel ettem. Ezennel kitaláltam egy egészségesebb formáját is ennek a finom ételnek. Elhagytam a húst és a telfölt joghurttal helyettesítettem. Íme az én változatom.

HOZZÁVALÓK
- 500 g gomba
- olíva olaj
- 1 nagy fej vöröshagyma
- Fűszerek: 2 kk. pirospaprika, bors, cayenne bors, majoranna, 2 babérlevél, őrölt fűszerkömény, fokhagymapor
- 150 g joghurt
- kevés liszt
- 200 g barna bulgur
ELKÉSZÍTÉS
- A gombát megpucolom, a bulgurt odateszem főni.
- A vöröshagymát felaprítom, fedő alatt elkezdem párolni.
- Ráteszem a szeletelt gombát, a fűszereket és felöntöm vízzel (kb. 100-150 ml - hogy félig ellepje)
- Főzöm fedő alatt 8-as fokozaton 10 percig, majd fedő nélkül míg el nem fő a víz.
- A joghurtot összekeverem liszttel és ráöntöm, majd összefőzöm.