Indiai vöröslencsés dahl

Ha szereted az indiai ételeket, ez pont neked való. Pikáns, hús nélküli, vegán és minden, ami egészséges. Az ízei elröpítenek a mesés Indiába. Rooibos teával tálaltam.


Hozzávalók

  • 250 g basmati barna rizs
  • kb 5-6 evőkanál olívaolaj
  • 1 db friss Red Cayenne chili (gyenge erősségű)
  • 7 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 300 g vörös lencse
  • 400 ml paradicsom konzerv (lehet egész vagy kockázott paradicsomból)
  • Fél citrom leve
  • 100 ml organikus cukrozatlan kókusztej
  • 500 ml víz
  • Fűszerek (kb 1 teáskanál mindenből): gyömbérpor, bors, 2 tk kurkuma, garam masala, tört chili
  • 3 db babérlevél

Elkészítés

  1. Kifőzök kb 250 g basmati barnarizst, miután jól átmostam szűrővel.
  2. Közben a hozzávalókat kikészítem magam elé és megpucolom, amit meg kell (hagyma, fokhagyma)
  3. A vöröshagymát felaprítom, a fokhagymákat felszeletelem és összébb vagdosom, majd az olívaolajon, egy magas falú fazékban/serpenyőben odateszem párolni a gyömbérporral és a felszeletelt Cayenne chilivel.
  4. Miközben párolódik hozzáadok egy teáskanálnyi kurkumát és török rá borsot.
  5. Mikor megpárolódtak, mehet hozzá a felkockázott paradicsom.
  6. Pár percig pirítom, majd hozzáadom a paradicsomkonzervet és a vizet majd beledobom a babérleveleket, fedő alatt párolom tovább.
  7. Ezután a vöröslencsét, szűrő segítségével jól átmosom és hozzáadom az alaphoz. Ezután jöhetnek a fűszerek egyből: a maradék kurkuma, garam, masala és a tört chili. Fedő alatt addig főzöm, míg a lencse meg nem puhul (kb 10 perc).
  8. Ezután hozzáadom a kókusztejet és belenyomom a citrom levét.
  9. Pár percig még hagyom rotyogni a fedő alatt, elzárom a gázt alatta és hagyom ott egy pár percig.
  10. Közben a tálaláshoz felaprítok friss petrezselymet.

Jó étvágyat!

MissBiaaKitchen
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el