Indiai lencsekrémleves

A lencsét sok féleképpen el lehet készíteni. Van bonyolultabb, egyszerűbb, magyarosabb, közel-keletibb változata, de én most hoztam egy olyan receptet, amit akkor készíts el, ha csak 15-20 perced van főzni és szeretnél egy fancy, könnyű vacsorát. African chai teával tálaltam.


Hozzávalók

  • Egy nagy konzerv lencse (500 g kb)
  • 100 ml kókusztej
  • Fűszerek: kurkuma, gyömbérpor, feketebors

Elkészítés

  1. A lencsét a lábasba teszem, hozzáöntöm a kókusztejet, megszórom a fűszerekkel és felforralom.
  2. Mikor már forr, leveszem a tűzről és botmixerrel pürésítem.
  3. Visszateszem egy kicsit, még újra rottyan egyet.
  4. Extra szűz olívaolajjal meglocsolva és chili pehellyel tálalom.

Jó étvágyat!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el