Hagyományos krumplifőzelék MissBiaa módra

A főzelékek hamar elkészülnek és egy könnyű vacsorának tökéletesen beillenek, nekem egyik kedvencem a krumplifőzelék a babérleveles és kicsit savanykás ízével. Ezt a verziót grillezett chilis-lime-os tintahalkarikákkal (calamares) tálaltam, de bármi mással tökéletes még akár magában is. Oolong teát készítettem mellé.


HOZZÁVALÓK

  • 6 szem kisebb burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • víz
  • olíva olaj
  • joghurt (kb 3-4 evőkanál)
  • 3  evőkanál teljeskiőrlésű liszt (én kukoricalisztet és rizslisztet használtam most)
  • negyed citrom leve 
  • Fűszerek: 2 babérlevél, kb 1 kis kanál piros paprika, bors, gyömbérpor, szerecsendió 

ELKÉSZÍTÉS

  1. A vöröshagymát felaprítva odateszem párolni olíva olajon.
  2. Közben a burgonyát megpucolom és felkockázom.
  3. Amikor a hagyma üveges és kezd barnulni, rászórom a piros paprikát, rádobom a megmosott burgonyát és kicsit párolom fedő alatt.
  4. Mehet rá annyi víz, hogy ellepje, kb 1 liter.
  5. A fűszereket beleteszem és felforralom fedő alatt.
  6. Mikor megfőtt a burgonya (kb 15-20 perc), hozzáadom a habarást (lisztes joghurt, habverővel elkeverem).
  7. Mikor felforrt és besűrűsödött, lekapcsolom a tüzet alatta, belenyomom a negyed citrom levét és kész is.  

Jó étvágyat!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el