Hagyományos krumplifőzelék MissBiaa módra
A főzelékek hamar elkészülnek és egy könnyű vacsorának tökéletesen beillenek, nekem egyik kedvencem a krumplifőzelék a babérleveles és kicsit savanykás ízével. Ezt a verziót grillezett chilis-lime-os tintahalkarikákkal (calamares) tálaltam, de bármi mással tökéletes még akár magában is. Oolong teát készítettem mellé.

HOZZÁVALÓK
- 6 szem kisebb burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- víz
- olíva olaj
- joghurt (kb 3-4 evőkanál)
- 3 evőkanál teljeskiőrlésű liszt (én kukoricalisztet és rizslisztet használtam most)
- negyed citrom leve
- Fűszerek: 2 babérlevél, kb 1 kis kanál piros paprika, bors, gyömbérpor, szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS
- A vöröshagymát felaprítva odateszem párolni olíva olajon.
- Közben a burgonyát megpucolom és felkockázom.
- Amikor a hagyma üveges és kezd barnulni, rászórom a piros paprikát, rádobom a megmosott burgonyát és kicsit párolom fedő alatt.
- Mehet rá annyi víz, hogy ellepje, kb 1 liter.
- A fűszereket beleteszem és felforralom fedő alatt.
- Mikor megfőtt a burgonya (kb 15-20 perc), hozzáadom a habarást (lisztes joghurt, habverővel elkeverem).
- Mikor felforrt és besűrűsödött, lekapcsolom a tüzet alatta, belenyomom a negyed citrom levét és kész is.