Gombás-spenótos gnocchi kókuszkrémmel
A gnocchi egy laktató krumpli alapú olasz tészta, amit sokféleképpen elkészíthetünk. Legismertebb formája ha paradicsom alapú szószban készül el. Ez a változata viszont nagyon pikáns, a modern konyhaművészet egyik fogása. A fokhagyma és a füstölt piros paprika nagyon intenzív ízt ad neki. Már kisebb adagtól is jól lehet lakni, de ha kipróbálod nem fogod megbánni! African chai tea-vel tálaltam.

HOZZÁVALÓK
- 500 g csiperkegomba
- 100 g friss bébispenót
- 1 konzerv kókusztej / krém (Coconut milk)
- 3 nagyobb gerezd fokhagyma
- 450 g gnocchi
- Olívapogácsa olaj
- Víz (kb 100 ml)
- Fűszerek: őrölt fekete bors, oregano, bazsalikom, tört chili pehely, fél teáskanál füstölt piros paprika
ELKÉSZÍTÉS
- A gombát megpucolom és felszeletelem, leöblítem, majd olíva olajon odateszem magas fokozaton lesütni serpenyőben, török rá borsot és teszek rá fedőt.
- Mikor már a gomba megpuhult és összeesett, a vizet leöntöm róla és a felét külön teszem egy tányérra.
- A serpenyőben maradt fél adagnyi gombára mehet a kifőzetlen gnocchi, a víz, a kókuszkrém, a reszelt/tört fokhagymák, és a fűszerek. Főzöm fedő alatt forrás után 5 percig, közben kevergetem.
- Ezután jöhet rá a spenót és szintén 5 perc főzés fedő alatt kevergetéssel. Amint a szósz már kellő sűrűségű, leveszem a tűzről.
- A maradék gombát a tetejére szórom és török rá fekete borsot.