Gombaleves

A gomba sok mindenre jó. Finom és egyben egészséges is, több fajta B-vitaminnal. Téli napokon pedig a legkiválóbb egy forró leves, nem igaz? Ha ezt mind egybe vesszük, máris elkészül a gombaleves feldobva egy kis galuskával. Próbáljátok ki ;)


HOZZÁVALÓK

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 fehérrépa
  • 2 sárgarépa
  • 10 db nagy fej gomba
  • Fűszerek: fekete őrölt bors, tárkony, medvehagyma, chili (friss vagy száraz)
  • Galuska
  • 2-3 evőkanál joghurt
  • 1 evőkanál teljeskiőrlésű liszt
  • 2 liter víz
  • Zeller vagy petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS

  • A répákat megpucolom, majd felkarikázom. A vöröshagymát cikkelyekre vágom és kis olívaolajon elkezdem őket párolni pici vízzel.
  • Mehet rá a szeletelt gomba és még egy kis víz. Befűszerezem majd fedő alatt párolom.
  • Készítek galuskatésztát: 1 tojás, rá annyi teljeskiőrlésű liszt ami felveszi a tojást. Hígabb állagúra keverem kézi habverővel. Ezután elkészítem a lisztes joghurtot. A lisztet habverővel belekeverem a joghurtba.
  • A gombás alapot felöntöm annyi vízzel, amennyi levest szeretnék (kb 2 l).
  • Mikor felforrt belekanalazom a galuskát (ezért fontos, hogy ne folyós legyen a tészta).
  • Belevágom a zellert/petrezselymet majd beleöntöm a lisztes joghurtot.
  • Mikor megint felforrt, elkészült.

JÓ ÉTVÁGYAT!

MissBiaaKitchen
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el