Gombaleves
A gomba sok mindenre jó. Finom és egyben egészséges is, több fajta B-vitaminnal. Téli napokon pedig a legkiválóbb egy forró leves, nem igaz? Ha ezt mind egybe vesszük, máris elkészül a gombaleves feldobva egy kis galuskával. Próbáljátok ki ;)

HOZZÁVALÓK
- 1 fej vöröshagyma
- 3 fehérrépa
- 2 sárgarépa
- 10 db nagy fej gomba
- Fűszerek: fekete őrölt bors, tárkony, medvehagyma, chili (friss vagy száraz)
- Galuska
- 2-3 evőkanál joghurt
- 1 evőkanál teljeskiőrlésű liszt
- 2 liter víz
- Zeller vagy petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS
- A répákat megpucolom, majd felkarikázom. A vöröshagymát cikkelyekre vágom és kis olívaolajon elkezdem őket párolni pici vízzel.
- Mehet rá a szeletelt gomba és még egy kis víz. Befűszerezem majd fedő alatt párolom.
- Készítek galuskatésztát: 1 tojás, rá annyi teljeskiőrlésű liszt ami felveszi a tojást. Hígabb állagúra keverem kézi habverővel. Ezután elkészítem a lisztes joghurtot. A lisztet habverővel belekeverem a joghurtba.
- A gombás alapot felöntöm annyi vízzel, amennyi levest szeretnék (kb 2 l).
- Mikor felforrt belekanalazom a galuskát (ezért fontos, hogy ne folyós legyen a tészta).
- Belevágom a zellert/petrezselymet majd beleöntöm a lisztes joghurtot.
- Mikor megint felforrt, elkészült.