Fusilli pomodoro
Ha egy könnyen elkészíthető, gyors de finom vacsorára vágysz akkor ez pont neked való. A Fusilli pomodoro igazából a bolognai spagettihez hasonló étel, csak persze hús nélkül. Könnyed és zamatos ízével egy gasztro vacsorán érzed magad. Kamillateával tálaltam.

HOZZÁVALÓK
- Olívaolaj
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 paradicsom
- Fél doboz (250 g) paradicsomszósz
- Fűszerek: bors, oregánó, bazsalikom
ELKÉSZÍTÉS
- A vöröshagymát felkockázom és olívaolajon fedő alatt megpárolom.
- A paradicsomot forróvízzel leöntöm, majd pár perc után lehúzom a héját és felkockázom. A fokhagymákat lereszelem.
- Amikor a hagyma már kezd barnulni rádobom a fokhagymát és a paradicsomot, majd jöhetnek rá a fűszerek. Pici vizet öntök alá (kb fél deci) és fedő alatt párolom egy kicsit.
- Kb 5 perc után hozzáöntöm a paradicsomszószt és hagyom hadd forrjon össze.