Funghi risotto
Újra hoztam egy olasz receptet, de ezennel nem tészta verzióban. Én nagyon szeretem a gombát, és a rizses meg tejszínes kombinációja pedig ellenállhatatlan. Vacsorára is ajánlom, mert gyorsan elkészül és nem lesz tőle telt érzésed. Habár az egészséges táplálkozásban pont ez is az előny, hogy nem terheli meg a gyomrot. A funghi risottot egy kis sajttal megszórva imádni fogjátok!

HOZZÁVALÓK
- 10 nagyobb gombafej
- 2 fej vöröshagyma
- 150 g barnarizs
- 250 ml növényi tejszín (rice cuisine)
- 150 ml mandulatej (vagy ami nagyon alacsony cukortartalmú)
- 2 púpozott evőkanál teljes kiőrlésű liszt
- 1 kis kanál piros paprika
- Fűszerek: gyömbérpor, őrölt fekete bors, fokhagymapor, tárkony
ELKÉSZÍTÉS
- A barna rizst kifőzöm natúr, sótlan vízben.
- A gombákat megpucolom, felszeletelem és olíva olajon odateszem párolni egy pici hideg vízzel fedő alatt.
- Reszelek bele vöröshagymát (segíts rá botmixerrel, ha maradnak nagyobb darabok)
- Befűszerezem és főzöm kb 10-15 percig míg a gomba meg nem puhul.
- Majd a fedőt leveszem és elfőzöm a levét (magasabb fokozaton).
- A tejbe beleteszem a lisztet és habverővel elkeverem, majd hozzáöntöm a gomba-alaphoz és megszórom piros paprikával.
- Ezután hozzáadom a tejszínt is, felforralom és összekeverem a rizzsel.