Fokhagymakrémleves

Én nem igazán szeretem a fokhagyma ízét, az utóízét meg pláne nem! Viszont hoztam nektek egy finom krémlevest, ami hiába, hogy fokhagymaalapú, de nagyon finom! Szóval bátran ajánlom annak is, aki nem igazán szereti a fokhagyma ízét. Ráadásul vírusölő hatása is van és  ezekben a karanténnapokban ez még inkább fontos. Kiváló egy vacsorának is, gyorsan elkészül és még a vonalaidra is vigyáz.


HOZZÁVALÓK

  • 1 nagy fej fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál teljeskiőrlésű liszt
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 600 ml víz
  • 250 ml rice cuisine növényi tejszín
  • Fűszerek: őrölt bors, gyömbérpor, kurkuma, szerencsendió, őrölt kömény

ELKÉSZÍTÉS

  1. A fokhagymát felszeletelem, a vöröshagymát félbevágom és szintén felszeletelem.
  2. Olívaolajon odateszem őket párolni fedő alatt és befűszerezem. Pici vizet öntök alá, hogy ne égjen le és puhuljon.
  3. Kb 10-15 perc után felöntöm 600 ml vízzel és puhára főzöm.
  4. Összeturmixolom botmixerrel, majd visszateszem a tűzre és hozzáadom a tejszínt, felforralom és kész.

JÓ ÉTVÁGYAT!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el