Fokhagymakrémleves
Én nem igazán szeretem a fokhagyma ízét, az utóízét meg pláne nem! Viszont hoztam nektek egy finom krémlevest, ami hiába, hogy fokhagymaalapú, de nagyon finom! Szóval bátran ajánlom annak is, aki nem igazán szereti a fokhagyma ízét. Ráadásul vírusölő hatása is van és ezekben a karanténnapokban ez még inkább fontos. Kiváló egy vacsorának is, gyorsan elkészül és még a vonalaidra is vigyáz.

HOZZÁVALÓK
- 1 nagy fej fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál teljeskiőrlésű liszt
- 3 evőkanál olívaolaj
- 600 ml víz
- 250 ml rice cuisine növényi tejszín
- Fűszerek: őrölt bors, gyömbérpor, kurkuma, szerencsendió, őrölt kömény
ELKÉSZÍTÉS
- A fokhagymát felszeletelem, a vöröshagymát félbevágom és szintén felszeletelem.
- Olívaolajon odateszem őket párolni fedő alatt és befűszerezem. Pici vizet öntök alá, hogy ne égjen le és puhuljon.
- Kb 10-15 perc után felöntöm 600 ml vízzel és puhára főzöm.
- Összeturmixolom botmixerrel, majd visszateszem a tűzre és hozzáadom a tejszínt, felforralom és kész.