Fish Cottage Pie

Az angol gasztronómia nem annyira híres, mint például az olasz vagy a francia, de akad itt is finomság a mindenki által ismert Fish&Chips-en kívül is. Ezt a receptet kipróbálva nem fog csalódást okozni az angol konyha sem. Aki szereti a burgonyapürét, az nem fog csalódni. Különleges teával tálaltam: Chinese green tea.


Hozzávalók

  • 1.5 kg burgonya
  • 500 g fehér húsú halfilé
  • kb 150 g fagyasztott vegyes zöldség (kukorica, répa, zöldbab...)
  • 2 nagy fej gomba
  • Fűszerek a páchoz: olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, negyed citrom, bors, kevés só, zöldfűszer (oregánó, bazsalikom)
  • A burgonyapüréhez: vaj, tej
  • Besamel mártáshoz: 1 evőkanál vaj, 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt, mandulatej

Elkészítés

  1. A burgonyát megpucolom, felkockázom és odateszem főni. 
  2. A fagyasztott vegyes zöldséget és a gombát pár percig párolom forrásban lévő vízben
  3. Közben a halat felkockázom és elkészítem a pácot. A fokhagymát lereszelem és a pácnak való fűszereket összeöntöm. Mehet bele a hal, hagyom benne állni.
  4. Leszűröm a zöldségeket. Odateszem sütni a halat serpenyőben. Közben a burgonyát is leszűröm, összetöröm és bekeverem burgonyapürének vajjal és tejjel (mehet bele egy kis só).
  5. Mikor a hal már valamennyire megsült (barna foltos), félreteszem egy tányérra.
  6. Készülhet a besamel mártás: a vajon a lisztet elkezdem pirítani, majd felöntöm mandulatejjel és habverővel szétkeverem, hogy ne maradjon csomós. Mikor besűrűsödött öntök még hozzá egy kis tejet, hogy valamennyire legyen önthető. Kis sót keverek hozzá.
  7. Jöhet az összeöntés: A zöldséget, halat és a besamel mártást összekeverem egy tálban, ha nem elég sós, akkor megsózom és mehet egy jénai mélyebb tál aljára. A tetejére ráöntöm a burgonyapürét és mehet 200 fokos sütőbe fél órát sülni.
  8. A tetején főtt zöldborsóval tálalom.

Jó étvágyat!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el