Fish Cottage Pie
Az angol gasztronómia nem annyira híres, mint például az olasz vagy a francia, de akad itt is finomság a mindenki által ismert Fish&Chips-en kívül is. Ezt a receptet kipróbálva nem fog csalódást okozni az angol konyha sem. Aki szereti a burgonyapürét, az nem fog csalódni. Különleges teával tálaltam: Chinese green tea.

Hozzávalók
- 1.5 kg burgonya
- 500 g fehér húsú halfilé
- kb 150 g fagyasztott vegyes zöldség (kukorica, répa, zöldbab...)
- 2 nagy fej gomba
- Fűszerek a páchoz: olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, negyed citrom, bors, kevés só, zöldfűszer (oregánó, bazsalikom)
- A burgonyapüréhez: vaj, tej
- Besamel mártáshoz: 1 evőkanál vaj, 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt, mandulatej
Elkészítés
- A burgonyát megpucolom, felkockázom és odateszem főni.
- A fagyasztott vegyes zöldséget és a gombát pár percig párolom forrásban lévő vízben
- Közben a halat felkockázom és elkészítem a pácot. A fokhagymát lereszelem és a pácnak való fűszereket összeöntöm. Mehet bele a hal, hagyom benne állni.
- Leszűröm a zöldségeket. Odateszem sütni a halat serpenyőben. Közben a burgonyát is leszűröm, összetöröm és bekeverem burgonyapürének vajjal és tejjel (mehet bele egy kis só).
- Mikor a hal már valamennyire megsült (barna foltos), félreteszem egy tányérra.
- Készülhet a besamel mártás: a vajon a lisztet elkezdem pirítani, majd felöntöm mandulatejjel és habverővel szétkeverem, hogy ne maradjon csomós. Mikor besűrűsödött öntök még hozzá egy kis tejet, hogy valamennyire legyen önthető. Kis sót keverek hozzá.
- Jöhet az összeöntés: A zöldséget, halat és a besamel mártást összekeverem egy tálban, ha nem elég sós, akkor megsózom és mehet egy jénai mélyebb tál aljára. A tetejére ráöntöm a burgonyapürét és mehet 200 fokos sütőbe fél órát sülni.
- A tetején főtt zöldborsóval tálalom.