Édesburgonya krémleves

Az édesburgonya igázából inkább a sütőtökhoz hasonlít ízben, mintsem a burgonyához. Nagyon kellemes édeskés lágy íze van és egy belőle készült krémleves tökéletes könnyű vacsorát varázsol a konyha asztalra. Tökmaggal tálaltam és nagyon finom lett. Nekem kicsit a vadasra emlékeztető íze van. African chai tea-t készítettem mellé, de egy relaxáló kamillatea is passzol.


HOZZÁVALÓK

  • 3 szem édesburgonya
  • 2 db sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • Olívapogácsa olaj
  • Víz (kb 400 ml)
  • 2 szál petrezselyem
  • Fűszerek: őrölt fekete bors, kb 1 teáskanál őrölt gyömbérpor
  • 300 ml cukrozatlan kókusztej

ELKÉSZÍTÉS

  1. A vöröshagymát megpucolom, felaprítom és olíva olajon fedő alatt megpárolom.
  2. Közben megpucolom az édesburgonyát és a répákat. Felkockázom/karikázom őket.
  3. Mikor a hagyma már megpárolódott, mehet rá a felaprított zöldség, a fekete bors és annyi víz amennyi ellepi. Ezt összefőzöm, amíg meg nem puhulnak a zöldségek (kb 15-20 perc).
  4. Amikor ez megvan, összeturmixolom botmixerrel, majd mehet rá a gyömbérpor, a kókusztej és a felaprított petrezselyemzöld.
  5. Visszateszem a tűzre és felforralom.

Jó étvágyat!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el