Édesburgonya krémleves
Az édesburgonya igázából inkább a sütőtökhoz hasonlít ízben, mintsem a burgonyához. Nagyon kellemes édeskés lágy íze van és egy belőle készült krémleves tökéletes könnyű vacsorát varázsol a konyha asztalra. Tökmaggal tálaltam és nagyon finom lett. Nekem kicsit a vadasra emlékeztető íze van. African chai tea-t készítettem mellé, de egy relaxáló kamillatea is passzol.

HOZZÁVALÓK
- 3 szem édesburgonya
- 2 db sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- Olívapogácsa olaj
- Víz (kb 400 ml)
- 2 szál petrezselyem
- Fűszerek: őrölt fekete bors, kb 1 teáskanál őrölt gyömbérpor
- 300 ml cukrozatlan kókusztej
ELKÉSZÍTÉS
- A vöröshagymát megpucolom, felaprítom és olíva olajon fedő alatt megpárolom.
- Közben megpucolom az édesburgonyát és a répákat. Felkockázom/karikázom őket.
- Mikor a hagyma már megpárolódott, mehet rá a felaprított zöldség, a fekete bors és annyi víz amennyi ellepi. Ezt összefőzöm, amíg meg nem puhulnak a zöldségek (kb 15-20 perc).
- Amikor ez megvan, összeturmixolom botmixerrel, majd mehet rá a gyömbérpor, a kókusztej és a felaprított petrezselyemzöld.
- Visszateszem a tűzre és felforralom.