Currys mediterrán tőkehalragu galuskával
Ha egy kis új ízvilágra vágysz, mert eleged van a hétköznapi menzaételekből, akkor dobd fel a napod egy mediterrán halraguval, amit indiai ízek fűszereznek. A curry egy elég jellegzetes ízvilágot varázsol ennek a gasztrofogásnak, a galuska pedig már csak hab a tornán. Ne hagyd ki! Én mentateát készítettem mellé.

HOZZÁVALÓK
- Olívaolaj
- 2 szelet fagyasztott tőkehalfilé
- 2 db királyrák
- 1 fej vöröshagyma
- Fűszerek: bors + saját készítésű curry (1 púpozott k.k kurkuma, negyed k.k. fahéj, fél k.k mustármag, negyed k.k szerecsendió, 1 k.k római kömény, negyed k.k koriandermag) + cayenne bors
- 8 kelbimbó
- 1 paradicsom
- Fél kaliforniai paprika
- Fél citrom leve
- 1 Rice növényi főzőkrém
- 2 evőkanál fagyasztott, aprított petrezselyemzöld
- Galuskához: 2 nagyobb tojás, 9 púpozott evőkanál zabliszt, kevés víz
ELKÉSZÍTÉS
- Olivaolajon elkezdem párolni a tőkehalat, 2 db fagyasztott királyrákot és egy felnegyedelt vöröshagymát.
- Mikor már olvadnak ki, leöntöm róla a felesleges vízet.
- Megborsozom, majd hozzáöntöm az előbb olívaolajjal elkever currykeveréket.
- Jöhet hozzá a kelbimbó és egy felszeletelt paradicsom, majd a felcsíkozott kaliforniai paprika is. A fél citrom levét ráfacsarom és egy kis vízzel fedő alatt összefőzöm (7-es fokozat).
- Kb 15 perc után (mikor már a paradicsom kicsit szétfőtt), felöntöm a főzőkrémmel majd jöhet rá a petrezselyemzöld és a cayenne bors.
- Fedő nélkül további 10 percig főzöm kb és kész is.
- A galuskatésztát közben elkészítem és forrásban lévő vízben kiszaggatom, majd ha feljött a tetejére, leszűröm (kétszerre szaggattam ki ezt az adagot).