Currys mediterrán tőkehalragu galuskával

Ha egy kis új ízvilágra vágysz, mert eleged van a hétköznapi menzaételekből, akkor dobd fel a napod egy mediterrán halraguval, amit indiai ízek fűszereznek. A curry egy elég jellegzetes ízvilágot varázsol ennek a gasztrofogásnak, a galuska pedig már csak hab a tornán. Ne hagyd ki! Én mentateát készítettem mellé.


HOZZÁVALÓK

  • Olívaolaj
  • 2 szelet fagyasztott tőkehalfilé
  • 2 db királyrák
  • 1 fej vöröshagyma
  • Fűszerek: bors + saját készítésű curry (1 púpozott k.k kurkuma, negyed k.k. fahéj, fél k.k mustármag, negyed k.k szerecsendió, 1 k.k római kömény, negyed k.k koriandermag) + cayenne bors
  • 8 kelbimbó
  • 1 paradicsom
  • Fél kaliforniai paprika
  • Fél citrom leve
  • 1 Rice növényi főzőkrém
  • 2 evőkanál fagyasztott, aprított petrezselyemzöld
  • Galuskához: 2 nagyobb tojás, 9 púpozott evőkanál zabliszt, kevés víz

ELKÉSZÍTÉS

  1. Olivaolajon elkezdem párolni a tőkehalat, 2 db fagyasztott királyrákot és egy felnegyedelt vöröshagymát. 
  2. Mikor már olvadnak ki, leöntöm róla a felesleges vízet.
  3. Megborsozom, majd hozzáöntöm az előbb olívaolajjal elkever currykeveréket.
  4. Jöhet hozzá a kelbimbó és egy felszeletelt paradicsom, majd a felcsíkozott kaliforniai paprika is. A fél citrom levét ráfacsarom és egy kis vízzel fedő alatt összefőzöm (7-es fokozat).
  5. Kb 15 perc után (mikor már a paradicsom kicsit szétfőtt), felöntöm a főzőkrémmel majd jöhet rá a petrezselyemzöld és a cayenne bors. 
  6. Fedő nélkül további 10 percig főzöm kb és kész is.
  7. A galuskatésztát közben elkészítem és forrásban lévő vízben kiszaggatom, majd ha feljött a tetejére, leszűröm (kétszerre szaggattam ki ezt az adagot).

JÓ ÉTVÁGYAT!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el