Cukkinis paradicsomos tészta
Ez a tészta az egyik kedvencem! Amilyen egyszerű elkészíteni, annyira finom. Ezek az egyszerű fűszerek megadják a pikáns ízét és kicsit Olaszországba repít minket. Bármikor jól jöhet egy gyors vacsora ötletnek és forró gyömbértea kíséretében tálalható. Díszítésként kaphat fekete borsot és egy kis reszelt trappista sajtot.

HOZZÁVALÓK
- 250 g teljes kiőrlésű tészta
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db paradicsom
- fél üveg paradicsompüré (kb 180 g)
- 2 fokhagyma
- 1 cukkini
- Fűszerek: oregánó, bazsalikom, őrölt feketebors, cayenne bors
ELKÉSZÍTÉS
1. A teljeskiőrlésű tésztát natúr, sótlan vízben kifőzöm és olíva olajjal meglocsolva hagyom állni, míg el nem készül a szósz.
2. A vöröshagymát felaprítom és olíva olajon elkezdem megpárolni.
3. Közben a paradicsomokat leforrázom, hagyom állni egy picit forróvízben és miután eltávolítottam a héját, felkockázom.
4. A cukkinit megmosom és héjastól felkockázom.
5. Mikor megpárolódott a hagyma és már kezd barnulni hozzáadom a lereszelt fokhagymát, folyamatos kevergetéssel pirítom 1 percig és hozzáadom a cukkinit, illetve egy pici vizet majd fedő alatt párolom kb. 5 percig és hozzáadom a paradicsomot is.
6. Jöhetnek a fűszerek és párolom kb 10-15 percet, míg meg nem puhul a cukkini.