Cukkinis paradicsomos tészta

Ez a tészta az egyik kedvencem! Amilyen egyszerű elkészíteni, annyira finom. Ezek az egyszerű fűszerek megadják a pikáns ízét és kicsit Olaszországba repít minket. Bármikor jól jöhet egy gyors vacsora ötletnek és forró gyömbértea kíséretében tálalható. Díszítésként kaphat fekete borsot és egy kis reszelt trappista sajtot.


HOZZÁVALÓK

  • 250 g teljes kiőrlésű tészta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • fél üveg paradicsompüré (kb 180 g)
  • 2 fokhagyma
  • 1 cukkini
  • Fűszerek: oregánó, bazsalikom, őrölt feketebors, cayenne bors

ELKÉSZÍTÉS

1. A teljeskiőrlésű tésztát natúr, sótlan vízben kifőzöm és olíva olajjal meglocsolva hagyom állni, míg el nem készül a szósz.

2. A vöröshagymát felaprítom és olíva olajon elkezdem megpárolni.

3. Közben a paradicsomokat leforrázom, hagyom állni egy picit forróvízben és miután eltávolítottam a héját, felkockázom.

4. A cukkinit megmosom és héjastól felkockázom.

5. Mikor megpárolódott a hagyma és már kezd barnulni hozzáadom a lereszelt fokhagymát, folyamatos kevergetéssel pirítom 1 percig és hozzáadom a cukkinit, illetve egy pici vizet majd fedő alatt párolom kb. 5 percig és hozzáadom a paradicsomot is.

6. Jöhetnek a fűszerek és párolom kb 10-15 percet, míg meg nem puhul a cukkini. 


JÓ ÉTVÁGYAT!

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el