Chili SIN carne
Te gusta México?
Szereted a csípőset és eleged van a nehéz, húsos ételekből? Akkor egy tökéletes választás vacsorára a chili sin carne, ami az ismert chili con carne-ról kapta a nevét, csak hús nélküli változatban. A fűszeres és csípős ízvilág elrepít egy kicsit Mexikóba minket. Utazzunk az ízek világában, ha egyelőre most másképp úgysem tudunk (#coronavirus)
Tálalásként egy fél avokádót és citromot választottam, ugyanis ez a kettő még jobban elhozza nekünk Mexikót. A csípős íz miatt hideg vizet ajánlok mellé, de lehet forró teával is inni. Mivel a konyhám alapja az egészség, ezért most a Tequilát nem ajánlanám, habár az lenne az igazi Mexikó.

HOZZÁVALÓK
- 200 g száraz vörösbab (2 babérlevél, római kömény)
- 150 g bulgur
- 2 paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 2 fokhagyma
- ¾ üveg paradicsompüré
- 4 evőkanál olívaolaj
- Citromlé
- Fűszerek: chili, őrölt bors, cayenne bors, bazsalikom, oregánó, 1 kiskanál pirospaprika
ELKÉSZÍTÉS
- A vörösbabot előző nap este (de minimum 8-10 órával korábban) beáztatom majd kifőzöm római köménnyel és babérlevéllel ízesített vízben. (A végén nem öntöm ki a levét, amiben főtt!)
- A bulgurt kifőzöm sótlan vízben (nem kell sok ideig főzni).
- A vöröshagymát felaprítom, olívaolajon megpárolom fedő alatt alacsony fokozaton (5).
- Mikor kezd barnulni, ráteszem a fokhagymát, kb 1 percig pirítom és jöhet is rá a leforrázott majd megpucolt és felkockázott paradicsom.
- Befűszerezem, öntök hozzá a bab levéből és párolom kb 5 percig.
- Most pedig jöhet rá a vörösbab és a bulgur. Elkeverem és végül hozzáadom a paradicsompürét is.
- Főzöm még 5 percig és kész!