Chicken and rice soup

Hoztam nektek egy kis érdekességet a nemzetközi konyhából. Ez most nem hazai ízek kategória, hanem egy más fajta húsleves, de garántálom, hogy nagyon finom. Én egy angol recept alapján készítettem, de nem bántam meg, mert ínycsiklandó lett. Különleges ízek kombinációja egy egészséges levesben. Citromfüves gyömbérteával tálaltam vacsoraként.


HOZZÁVALÓK

  • 2  db csirkecomb filé
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 4 kisebb sárgarépa
  • 2 szál zeller
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3/4 csésze rizs
  • 1 liter csirke alaplé
  • 2 kis kanál teljes kiőrlésű liszt
  • 1 csésze zabtej
  • 2 vékony szelet vaj
  • Olíva olaj
  • Fűszerek: 1 db babérlevél, rozmaring, kakukkfű, bors

ELKÉSZíTÉS

  1. Elkészítem a csirke alaplevet. 1 liter felforralt víz és bele 2 kis kanál Vegeta csirke por vagy csak simán vegeta ételízesítő.
  2. A vöröshagymát felkockázom, a sárgarépát és zellert felszeletelem. Egy kis olíva olajon mehet minden egy magasabb falú fazékba és elkezdem pirítani őket (fedő nélkül). Pár perc után hozzáadom a vajat.
  3. Kb 10 percig piruljanak, amikor már látom, hogy színeződik a hagyma és répa, mehet rá a fokhagyma pépesítve majd pár perc múlva felöntöm az alaplével és beleteszem a rizst.
  4. Ezután beleteszem a fűszereket is és hagyom felforrni fedő alatt.
  5. Mikor felforrt mehet is bele a felkockázott csirkecomb filé és kb fél órán át főzöm alacsony lángon az egészet.
  6. Ezután hozzáadom a hideg zabtejben elkevert lisztet és összeforralom.
  7. Mikor már kezd besűrűsödni és a hús is megpuhult, lekapcsolom a gázt alatta.

JÓ ÉTVÁGYAT!

MissBiaaKitchen
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el